A nyári piknik szuper ötlet, de hogyan tudjuk a rovarokat természetes módon távol tartani? 


Eredeti cikk: https://www.donnamoderna.com/ambiente/metodi-naturali-tenere-lontani-insetti-pic-nic

- Levendula, ellazít, illatosít, távol tartja a legyeket és még sok minden mást is.

- Az égetett kávé a hangyákat és méheket taszítja

- Rozmaring, muskátli és macskamenta a szúnyogok távoltartására

- Az ecet és a babér távol tartja a csótányokat, hangyákat és szúnyogokat

- Egy kockás vagy cikkcakkos terítő bizonyos rovarokat megzavar

Levendula

A levendula taszító hatással van a legyekre, amelyek nem kedvelik az illatát; de a pókok számára is erősen taszító hatású. Ha az ágakat közvetlenül az evőeszközök mellé vagy kis zacskókban a kenyér mellé tesszük, az asztal barátságosabbá, ugyanakkor légy- és pókmentessé válik.

Ha szereted a potpourrit, kiváló ötlet a legyek és pókok elűzésére, ha keveréket készítesz; egy marék levendulavirág, egy evőkanál szegfűszeg, fél evőkanál fekete bors és három-négy darab citromhéj. Helyezz mindent egy tálba, és önts rá néhány csepp levendula vagy eukaliptusz illóolajat.

Égetett kávé

Sokan szeretjük a kávét, de nem kedveljük annak égett szagát. Az égetett kávépor kiváló természetes szer a darazsak és a méhek ellen, és távol tartja a hangyákat is. Elkészítése nagyon egyszerű. Csészealjanként csak két teáskanálnyi kávéporra, egy csepp citromra vagy szárított, apróra vágott mentalevélre és egy öngyújtóra van szükségünk.

Gyújtsd meg a kávéport, ügyelve arra, hogy teljesen biztonságos legyen.

Rozmaring, muskátli és macskamenta

Gyors és egyszerű védelem; vágj apróra gyógynövényeket és virágokat, és tedd zacskókba, több ponton is elhelyezheted ezeket a zacskókat.

Ecet és a babérlevél

Áztass be két-három textilzsebkendőt ecetbe, és tegyél rá néhány babérlevelet, hajtsd össze tetszés szerint, és hagyd a terítő végeinél, a csótányok, hangyák, stb. elkerülik az asztalt.

Kockás vagy cakkos terítő

Kutatások bizonyították, hogy egy egyszerű terítő vagy takaró szabályos mintákkal, például négyzetekkel vagy cikcakkokkal mennyire képes megzavarni a bosszantó rovarokat, például a legyeket vagy a bögölyöket. Úgy tűnik, hogy ezek az ismétlődő geometriai minták dezorientációt váltanak ki a legyekben és a bögölyökben.


(forrás: habitante.it)

Megjegyzések